Voor jou getest: Himalaya 29°n- 81°e balsem van CÎME

Onlangs ontdekte ik de Himalaya 29°n- 81°e balsem van CÎME en aangezien ik loop en andere sporters weleens sportmassages geef, was ik benieuwd naar de werking ervan! Ik kreeg de kans om ‘m uit te testen en deel graag mijn ervaring met jullie…

De Himalaya 29°n- 81°e balsem verwijst naar de coördinaten van het Nationaal Park van Khaptad in Nepal dat bekend staat om zijn uitzonderlijke schoonheid en botanische rijkdom. Daar zijn de oliën en boter die gebruikt werden voor de balsem dan ook afkomstig van.

Elk ingrediënt van de balsem heeft een unieke werking, zodat het een product is dat je voor verschillende doeleinden kan gebruiken. Zo ook voor sportkwaaltjes. En wat is nu handiger dan 1 tube meenemen op vakantie in plaats van een hele zak hulpmiddelen?

Dit zijn alvast de 7 essentiële oliën en hun respectievelijke werking:

cimePalmarosa olie wordt al eeuwenlang gebruikt als herstellende en verzachtende olie voor de huid. Ideaal voor insectenbeten en blauwe plekken.

Kamille olie is een kostbare essentiële olie die bekend staat voor haar kalmerende, verzachtende en herstellende effect. Helpt bij een geïrriteerde huid, kloven, ruwe huid, droge huid en schrammen.

Wilde muntolie heeft een stimulerend en slijmoplossend effect. Hiermee kan je je spieren voorbereiden op krachtinspanningen en ademhaling vergemakkelijken.

Jeneverbesolie is een ideale ontstekingsremmer en helpt om vermoeidheid tegen te gaan.

Wintergroen olie wordt al generaties lang gebruikt om zowel vermoeide spieren als pijnlijke gewrichten te verzachten.

Gember olie staat bekend omwille van zijn verkwikkende effect bij vermoeidheid en heeft pijnstillende en slijmoplossende eigenschappen.

Rododendron olie, ten slotte, werkt doeltreffend bij krampen en maakt de luchtwegen vrij.

Voor jou getest!

Wij testten de balsem in gezinsverband voor verschillende doeleinden. Toen mijn zoon van 10 onlangs een flinke blauwe plek had op zijn knie, vreesde hij dat hij zijn voetbaltornooi de volgende dag niet zou kunnen spelen. Maar smeerde zijn knie in met de balsem en de volgende dag deed hij al iets minder pijn en was de kleur ook al lichter geworden en… hij voetbalde gewoon mee!

Zelf gebruikte ik de balsem toen ik in mei meedeed aan een loopwedstrijd en moest opgeven door plotse pijn aan mijn scheenbeen. Er bleek een scheurtje te zitten in een spierzakje en dus smeerde ik de balsem erop om de pijn te verlichten.

Maar het grootste succes van de balsem vond ik de werking tegen insectenbeten. Lopers weten maar al te goed dat het lopen door bossen weleens flinke beten kan opleveren en hoe vervelend het is wanneer die voortdurend jeuken. Wel, de balsem van Cîme kon mijn jeuk makkelijk een dag weghouden. Een geslaagde test, dus!

Je las het wellicht al bij de uitleg over de verschillende oliën, maar de balsem is voor lopers ook interessant bij een geïrriteerde huid (schuurplekken), kloven (zeker in de winter) en een ruwe huid of droge huid. Maar ook om vrij te kunnen ademen of je spieren op te warmen, kan je de balsem dus gebruiken. En ten slotte ook voor krampen, vermoeide spieren en pijnlijke gewrichten. Ik merkte in ieder geval wel dat schrammen en wondjes sneller genazen.

Natuurlijke oorsprong
Niet onbelangrijk, zeker als je een gevoelige huid hebt: alle ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong en alle producten van CÎME zijn biologisch en fair trade. Ze werden niet getest op dieren en bevatten geen afgeleiden van petroleum, synthetische parfums, parabenen of phenoxyethanol.

De producten zijn verkrijgbaar via de CÎME webshop (www.cime-skincare.com), in de betere natuurwinkel en bij geselecteerde conceptstores. De adviesverkoopprijs voor de  Himalaya 29°n- 81°e bedraagt 14,75€.

Daarnaast schenkt CÎME bij de verkoop van elk product een deel van de opbrengst aan het ‘Little Doctors’ schoolproject in de Nepalese Himalaya. Alleen maar voordelen, dus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s