Pronokal en Sportoase promoten samen een gezonde levensstijl

Pronokal en Sportoase slaan de handen in elkaar om mensen te helpen een gezonde levensstijl te ontwikkelen. Obesitas en overgewicht zijn namelijk de ziekte van de toekomst: 18% van Belgische bevolking lijdt aan obesitas. Daarom willen beide bedrijven samen inzetten op de bestrijding en preventie ervan.

Zoals de nieuwe voedings- en bewegingsdriehoek al liet uitschijnen, is een gezonde levenstijl een combinatie van zowel evenwichtige voeding als voldoende beweging. Daarom stimuleren Pronokal en Sportoase samen hun patiënten en klanten op een gezonde manier te leven door voldoende te bewegen en voor gezonde voeding te kiezen. Voeding en beweging gaan immers hand in hand en niet enkel tijdens het proces van gewichtsverlies. Te weinig beweging en ongezonde voeding verhogen het risico op bepaalde ziektes zoals diabetes, kanker, hart- en vaatziekten en osteoporose.

pronokal2

Obesitas is de ziekte van de toekomst
Naar schatting lijdt 17 à 18% van de Belgische bevolking aan obesitas (een BMI of Body Mass Index boven de 30) en 50% aan overgewicht (BMI tussen 25 en 30). Dat aantal nam de laatste jaren sterk toe waardoor België één van de landen is geworden met het hoogst aantal zwaarlijvige mensen in Europa. Bovendien liggen zwaarlijvigheid en obesitas aan de basis van heel wat ziektes, denk maar aan kanker.

Zwaarlijvigheid gaat gepaard met verschillende medische, sociale en economische problemen. De trainers van Sportoase begeleiden sporters en stimuleren hen om vol te houden. De artsen en diëtisten van Pronokal leren hen bewust omgaan met eten en sporen hen aan voor gezonde voeding te kiezen. Belangrijk is ook dat de patiënt de gezonde levensstijl aanhoudt ook nadat hij/zij het streefgewicht bereikt heeft. Dat vraagt om het nodige doorzettingsvermogen, maar vooral om een wijziging in de mentaliteit. Daarom kan je best beroep doen op professionele coaches en diëtisten. Onder begeleiding stijgt immers je kans op succes.

pronokal

Succesverhalen zoals die van Antwerps politicus Bart De Wever en patisseriechef Roger van Damme tonen aan dat het Pronokal-dieet werkt. De methode van Pronokal levert namelijk de nodige hoeveelheid eiwitten waardoor patiënten vetmassa en geen spiermassa verliezen. Het Pronokal-dieet, gecombineerd met een flinke dosis sport, vormt de sleutel tot een succesvol afslankingsproces. Leden van Pronokal krijgen 20% korting op een abonnement bij Sportoase en betalen 1 euro instapkost i.p.v. 80 euro. Willen leden van Sportoase starten met Pronokal dan krijgen ze 30% korting op de eerste bestelling van Pronokal-producten.

Voor meer informatie ga naar www.pnkdieet.be en www.sportoase.be

Geplaatst in: Tips

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s