Rust roest

Rust roest wordt weleens gezegd. En het is waar, ik moet het onderkennen. In mei liep ik mijn laatste loopwedstrijd, nou ja lopen is eigenlijk veel gezegd. De eerste anderhalve kilometer ging het goed en toen was het ineens voorbij. Ha, die shin splints toch. In alle hevigheid staken ze de kop op. Nooit eerder was het echter zo erg geweest. Meestal komt het gaandeweg terug en niet zo plots dat je geen stap meer kan zetten. Hoe dan ook sukkelde ik de 5km wedstrijd uit in 46 minuten (ik was niet eens laatste!) en toen had ik het even gehad met de blessures. Ik ben al vaker gekwetst geweest en telkens kwam ik terug, maar deze blessure was de spreekwoordelijke druppel. En dus duurde het tot juni alvorens ik nog eens 2,5km liep zonder al te veel problemen.

Maar daar waar ik de vorige keren lastig werd van het niet kunnen lopen, bleek ik deze keer goed af te kunnen kicken van het lopen. Toegegeven, op persoonlijk vlak was het druk (voor de eerste keer kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen, het is niet niks!) en het feit dat ik vanalles om handen had, maakte dat ik het iets minder miste. Hoewel ik ook wel zin had om te sporten.

Ik had ondertussen ook mijn getuigschrift Sportverzorger behaald en een ex-collega en vriend van mij ging samen met zijn vrouw de Dodentocht van Bornem stappen voor het goede doel. Ze hadden wat geoefend, maar door last van blaren op de voeten, hadden ze nooit echt meer dan een veertigtal kilometer gestapt. Ze kwamen bij mij om hun voeten te laten tapen om de blaren tegen te gaan en de tocht van 100km te kunnen uitstappen. De dag zelf volgde ik hen via de site. Ze haalden het maar nipt, maar het feit dat ik zo meegeleefd had had ook iets losgemaakt in mij. En toen ontstond er een idee… wat als ik volgend jaar eens zou meedoen aan de Dodentocht???

Wordt vervolgt…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s