Start to walk 1.0

dodentochtZoals ik een tijdje terug al vertelde, heb ik het (gekke?) idee opgevat om volgend jaar deel te nemen aan de Dodentocht van Bornem. Inderdaad, 100km stappen, waarvan een deel ’s nachts; ik kan me zo voorstellen dat een aantal mensen mij zot verklaren. Maar ik wil het proberen en daarom ga ik vanaf nu een aantal staptochten ondernemen om zo goed getraind mogelijk op 9 augustus 2019 om 21u aan de start van de Dodentocht te staan en deze hopelijk te mogen/kunnen uitstappen. Gelukkig heb ik meestal geen last van blaren (nooit gehad bij het lopen in ieder geval) en dus hopen we dat er ook niets anders zal haperen.

Op 2 september had ik een uurtje de tijd om te gaan stappen en dus trok ik mijn loopschoenen aan en begon in de straten in de buurt aan mijn staptocht. Wat daar zo leuk aan is, is dat ik allerlei dingen ontdekte die ik daarvoor nog nooit gezien had wanneer ik er met de wagen voorbijreed. Met mijn oortjes in en de radio op mijn vertrouwde zender MNM ging ik op weg. En in dat uur slaagde ik er in 6km te stappen, een flink gemiddelde, dus.

Hoewel ik wist dat het geen zin had om op die basis te berekenen hoe snel ik de Dodentocht zou uitstappen, deed ik dat toch. Gewoon, om een goed gevoel te hebben. Maar ik besef natuurlijk dat het onmogelijk zal zijn om die 100km uit te stappen in 16 uur en 40 minuten. Hetzelfde ritme aanhouden zou een moeilijk opdracht worden en drinken terwijl je stapt, tot daar aan toe, maar om te eten zou het toch aangeraden zijn even te stoppen.

Maar goed, het enthousiasme is er, nu alleen nog iemand vinden om de Dodentocht mee te stappen, want als ik op die 6km al iets geleerd heb, dan is het toch dat alleen stappen toch maar een eenzame zaak is. Daar moeten we dus nog iets op vinden!

Een gedachte over “Start to walk 1.0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s