Start to Walk 2.0

Ik zei in mijn vorige wandelpost al dat het nogal eenzaam was om in je eentje kilometers ver te stappen en daarom trokken mijn man en ik er op een mooie herfstdag (23 september) op uit met de kinderen (op de fiets). We vertrokken rond 10u en stapten langs het mooie en rustige Denderpad in Liedekerke. Het enige nadeel is dat je er niet altijd naast elkaar kan lopen, want er rijden ook heel wat wielertoeristen langs deze route.

jagerspad
We zetten er meteen goed de pas in. Ik moet toegeven dat de eerste kilometers best pittig waren, maar hoe langer we stapten, hoe minder last ik eigenlijk kreeg van mijn kuiten en hoe makkelijker het werd om door te gaan.

Ondertussen konden de kinderen voor ons uit fietsen en ons af en toe opwachten. Het was nog prachtig weer eind september en de zon scheen volop. Op zo’n moment voel je maar pas hoeveel energie je krijgt van een stevige ochtendwandeling.

We stapten door tot een stuk in Roosdaal, tot we eigenlijk ongeveer 5 kilometer gedaan hadden, om dan dezelfde weg terug te keren. We hielden het ritme hoog en stapten onze 10 kilometer uiteindelijk uit in anderhalf uur, wat nog sneller was dan mijn eerste 6 kilometer in 1 uur tijd. Ondertussen deden we er ook weer 4 kilometer bij, een verhoging van 66%, dus. Op zich is dat veel (voor lopers bijvoorbeeld wel), maar niet voor wandelaars op stappers, waar de intensiteit toch nog wat lager ligt. In ieder geval, volgende keer doen we er nog wat kilometers bij, want er is toch nog een reuzeverschil tussen 10 kilometer stappen en 100 kilometer stappen 😉

Een gedachte over “Start to Walk 2.0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s