Start to Walk en de kaap van de halve marathon

In mijn vorige wandelblogpost zei ik al dat we de kilometers nog wat zouden opdrijven, maar ik had niet gedacht dat het er ineens zoveel zouden zijn!

Op de vooravond van de verkiezingen in oktober 2018 besloten we met de (ondertussen kersverse) burgemeester en enkele andere leden om op 4 november een wandeltocht te maken naar Halle. Je moet weten dat er tussen ons vertrekpunt in Liedekerke, bij de burgemeester thuis, en de basiliek in Halle 21 kilometer ligt. Maar omdat we van geen kleintje vervaard zijn, gingen we de uitdaging aan en besloten al vroeg in de ochtend te vertrekken. Het was redelijk koud, maar droog en dat was toch het belangrijkste. We spraken af om 8u30, om te kunnen vertrekken tegen 9u. Het plan was om onderweg even te stoppen om te eten, maar verder alleen maar te stappen. Gepakt en gezakt gingen we op weg.

osprey

Via de Monniksbosstraat, langs de Smulhoeve en Monnikveldstraat stapten we op een goed tempo naar Kattem. Er waren, buiten enkele wielertoeristen, nog maar weinig mensen op pad, de mist hing nog over de velden en de luchtvochtigheid was hoog. Omdat we via trage wegen stapten konden we genieten van de vele velden rondom ons en snoven we de gezonde boerderijlucht op.

strijtem

Vervolgens trokken we door Strijtem tot we aan de Ninoofsesteenweg kwamen ter hoogte van de Heidestraat. Daar staken we over naar de Tuitenberg. Het begin van onze staptocht ging redelijk opwaarts en na 6 kilometer hadden we 57 hoogtemeters gewonnen in het Pajottenland aan een snelheid van 11:49min/kilometer.

We vervolgden onze weg langs Eizeringen richting Sint-Martens-Lennik om in het centrum van Lennik even een plaspauze te houden in Café De Snelle Duif. Daar waren we ongeveer halverwege en hadden er dus 10 kilometer opzitten. Helaas moesten we ook daar een van onze medestappers achterlaten wegens blaren. Hij werd opgehaald met de wagen. Met 5 zetten we onze tocht naar Halle verder.

lennik

Een tocht die best vlot verliep. Niemand kloeg over pijntjes of last. Even voorbij Lennik vingen we in de verte een glimp op van het Kasteel van Gaasbeek. We voelden aan onze benen dat de weg minder glooiend werd en dat we iets vaker afwaarts gingen. Even later zagen we ook de 300 meter hoge VRT-toren in Sint-Pieters-Leeuw liggen.

halle

Via de lange Lenniksesteenweg kwamen we in Breedhout en daarmee ook officieel aan de Halse grens, wat toch een grote mijlpaal was in onze tocht. Ondertussen hadden we er ook 15 kilometer opzitten. Nog een dikke 6 kilometer te gaan en alles ging goed. Zo goed zelfs dat we niet eens gestopt waren om te eten. Dankzij de verlengslangetjes in mijn Osprey rugzak (daarover later meer) had ik voortdurend kunnen drinken, maar de zin om te eten was er niet, zeker niet naarmate we dichter bij ons doel kwamen. Ook de sfeer zat heel goed, we wisselden voortdurend van gesprekspartner en leerden elkaar weer wat beter kennen. Dan liepen we eens vooraan in de groep, dan weer in het midden en dan eens achteraan.

Het landelijke landschap ging steeds meer over in verstedelijkt gebied en ik begon vanaf kilometer 19 ook steeds meer last te krijgen aan mijn heupen. Eerst vatten ze vuur, maar uiteindelijk leken ze echt in brand te staan. Ik was echter niet van plan om op te geven, zo dicht bij ons doel.

We dachten dat we de toren van de Sint-Martinusbasiliek al van ver boven de stad zouden zien uitsteken, maar dat bleek toch niet het geval te zijn. Uiteindelijk hoorden we ze eerder dan we ze zagen toen we het centrum met zijn winkelstraten binnenkwamen. Op dat moment kon het niet snel genoeg meer gaan tot we aan de voet van de gotische kerk stonden.

basiliek

Een trots moment, dat we dat met ons vijven bereikt hadden zonder eigenlijk te stoppen onderweg en zonder te eten. Uiteindelijk deden we net geen 4u (ik had mijn Strava tijdens de korte pauze niet stopgezet) over deze 21,5 km en dat was toch wel iets om fier op te zijn. Bovendien was daarmee ook de kaap van de halve marathon gehaald. En een nieuwe uitdaging, want de volgende staptocht moet meer dan 21 kilometer zijn…

strava-halle

 

2 gedachtes over “Start to Walk en de kaap van de halve marathon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s