Warmste Week

Het was mijn plan om tijdens de Warmste Week van Studio Brussel te gaan stappen, maar mensen vinden die zin hebben om met jou in de winter te gaan stappen, ze zijn niet dik gezaaid. Echter, mensen vinden die met jou in de winter voor een goed doel willen gaan stappen, die vind je net iets makkelijker… Ik deed een oproep via Facebook en sprak enkele vrienden aan die lopen en daar was Nicole, bereid om met mij deel te nemen aan de Warmste Week van Studio Brussel! Nicole is een loopster en heeft de 20km van Brussel al gelopen, maar wilde met mij wel een nieuwe uitdaging aangaan, namelijk meer dan de 21,5km naar Halle stappen tijdens de Warmathon in Brussel én dit voor een goed doel. Zelf koos ik voor Poverello, een vereniging zich inzet voor minderbedeelden.

warmathon1


Tussen 14u en 20u kon je starten, dus na school trokken we rond 15u30 naar de Heizel om mijn startnummer op te halen. Gelukkig vonden Nicole en ik elkaar snel en rond 16u waren we klaar om te vertrekken, gepakt met onze rugzak (van Osprey, natuurlijk) en regenkledij. De start was aan de voet van het Atomium en een ronde bedroeg 3.2 km.


Onderweg had de organisatie voor wat animatie gezorgd, de sfeer zat er dus goed in. Een dj zorgde voor leuke muziek en lichtinstallaties zetten bepaalde delen van het parcours letterlijk in de schijnwerpers.

warmathon

We hadden veel geluk met het weer, want het heeft maar een enkele keer gedruppeld, niet eens echt doorgeregend. Stappen met natte voeten is namelijk geen aanrader. Dat we het parcours telkens opnieuw moesten afleggen, vond ik niet vervelend. Integendeel, zelfs bij de 5de keer zag ik nog zaken die ik ervoor niet gezien had en persoonlijk vond ik het ook wel handig om “mijlpalen” te hebben. Zo wist je na bepaalde moeilijke stukken (het parcours is best wel pittig) dat er een makkelijker stuk zat aan te komen of dat je bijna weer aan de finish/start kwam, dat zorgde wel voor een boost.

Het stappen zelf ging ook best wel vlot, ik had dan ook een goede gesprekspartner 😉 De tijd vloogwarmathon3 voorbij en zo ook de kilometers. Na 7 rondes zaten we al aan 22,4 kilometer en had ik eigenlijk mijn persoonlijk record (zowel in kilometers als in tijd) gebroken, maar ik wilde het meteen goed breken. Maar wel enkel als Nicole dat ook zag zitten, natuurlijk. Tijdens die 7de ronde hadden we daarom al besproken of we er nog een toertje bij zouden doen en uiteindelijk zagen we dat allebei zitten. De pijn die ik tijdens mijn toch naar Halle had gevoeld aan mijn heupen, was ook uitgebleven, dus waarom niet. En zo eindigden we in 4u24min op 25,6 kilometer.

Toen we achteraf de site checkten, bleek dat we het ook nog een fantastisch gedaan hadden. We waren namelijk 3de dame geworden in afstand (officieel 3de en 4de, maar we waren op hetzelfde moment over de finish gegaan en als 3de stonden we tenminste nog op het podium 🙂 ). De kers op de taart, dus! Op naar de volgende!

warmathon2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s