Nieuwe wandelbelevingen in Noord-Brabant

Voor wandelliefhebbers zit Noord-Brabant vol verrassingen en dat op een kleine twee uurtjes rijden van Brussel.

Vestingstad Heusden

Bovenop de vestingwallen van vestingstad Heusden heb je een prachtig uitzicht over het Brabantse landschap, met de Bergsche Maas en de gerestaureerde stad. Maar dat is niet alles: Heusden is met haar schilderachtige straatjes, smalle steegjes en vele monumentale panden een paradijsje voor wandelaars.

heusden.jpg

Fotogenieke wandelbruggen!

Heb jij wel eens gewandeld door het water, terwijl je voeten droog blijven? Bij de Mozesbrug in Halsteren – onder de rook van Bergen op Zoom –  kun je dit zelf ervaren. Of wat dacht je van de Moerputtenbrug ten zuiden van ‘s-Hertogenbosch, een oude spoorbrug die onderdeel was van de Langstraatspoorlijn. Het levert prachtige plaatjes op.

Grenzen verleggen in de Brabantse Kempen

Over de heide, langs slingerende beken of misschien zelfs een stukje over de grens? Een wandel- of fietsroute door de Brabantse Kempen is een aanrader. Vlakbij de Belgische grens vind je Natuurpoort de Brandtoren, de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan natuurgebied de Peelse Heide. Of ontdek de prachtige Cartierheide en start bij Recreatiepark TerSpegelt.

echternach.jpg

Heerlijke wandelingen door de natuur!

Van Zuiderwaterlinie Wandelpad tot Nationaal Park de Biesbosch! De regio Noord-Brabant telt maar liefst vier Nationale Parken: De Biesbosch, De Loonse en Drunense Duinen, de Grote Peel en de Kalmthoutse Heide. Of wacht dacht je van De Maashorst, Brabantse Wal en Het Groene Woud, drie provinciale landschappen met ieder hun eigen charme.

Beklim een uitkijktoren!

Bewonder de ‘Landschappen van allure’ van boven! Natuurgebied De Maashorst ligt voortaan aan je voeten vanaf Uitkijktoren Herperduin, een spiksplinternieuwe toren van ruim 25 meter hoog. Wil je de Brabantse Wal van boven wil bewonderen? Trotseer dan de 129 treden van uitkijktoren Pompejus op Fort de Roovere. Ook in Het Groene Woud kun je vanaf het voorjaar van 2019 genieten van een prachtig uitzicht. Op het Banisveld in de Kampina komt een nieuwe uitkijktoren als cadeau voor boswachter Frans Kapteijns van Natuurmonumenten, die met pensioen gaat.

Wil je toch het liefst je eigen fiets- of wandelroute uitstippelen? Dat kan met de routeplanner op Routesinbrabant.com via het officiële knooppuntensysteem: een netwerk van goed onderhouden en duidelijk bewegwijzerde routes door heel Noord-Brabant. Ieder knooppunt heeft een eigen nummer. Het netwerk houdt bovendien niet op bij de provinciegrenzen. Ook de aangrenzende provincies Zeeland, Limburg en een deel van Vlaanderen zijn aangesloten.

Meer inspiratie voor een weekendje weg of dagje uit in Noord-Brabant vind je op visitbrabant.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s