Wandelen in Nedersaksen

Jullie weten dat ik aan het wandelen ben in de voorbereiding van de Dodentocht en dus wilde ik jullie deze originele stadswandelingen in Nedersaksen niet onthouden. Omdat wandelen in een ander land even goed wandelen is en zoals men al eens zeggen: verandering van spijs doet eten ­čśë

Het pad van de rattenvanger in Hamelen
rattenvangerKen je het volksverhaal nog van de gebroeders Grimm over de rattenvanger van Hamelen? Fris je geheugen op met een historische wandeling door de oude binnenstad op het pad van de rattenvanger. Onderweg kom je enkele belangrijke bezienswaardigheden tegen zoals de Munsterkerk Sint-Bonifatius, het oudste kerkgebouw van de stad dat overigens op het stadswapen afgebeeld wordt.

De Rozenroute in Hildesheim
Wil je tijdens je wandeling liever wat geschiedenis opsnuiven? Volg dan de Rozenrouteroos in Hildesheim. De route is aangegeven met een roos op de straatstenen en laat je de 1.200 jaar oude geschiedenis ontdekken van het historische marktplein tot de UNESCO-werelderfgoedkerken. De routebeschrijving kun je alvast downloaden op de site van de toeristische dienst van Hildesheim.

De rode lijn in Hannover
Wil je Hannover eens op een andere manier ontdekken? Maak dan een stadswandeling door simpelweg de geschilderde rode lijn op het voetpad te volgen. De lijn is 4200 meter lang en slingert zich een weg door de binnenstad waarbij je onderweg maar liefst 36 bezienswaardigheden tegenkomt.

Augmented reality in Braunschweig
Ben je van plan om de Lion City zelf te ontdekken? Dan kun je met de gratis app “Discover Braunschweig” zelf op pad. De City Centre Tour leidt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, maar er zijn nog tal van andere routes die je kunt volgen. Dankzij de Augmented Reality-functie in de app krijg je op verschillende locaties ook aanvullende informatie over de plek waar je je op dat moment bevindt. Handig om weten: er is gratis wifi beschikbaar in de hele voetgangerszone via BS | HotSpots.
Op eigen houtje door Autostadt, G├Âttingen en Wolfenb├╝ttel
Autostadt kun je makkelijk op eigen houtje verkennen. Bij elke tentoonstelling staan informatieborden en als je vragen hebt, staat het personeel altijd voor je klaar. In G├Âttingen wandel je langs de oude stadsomwalling en geniet je van de botanische tuin, die zich aan beide kanten van de wal bevindt. En in Wolfenb├╝ttel gidst de handige brochure je van marktplein naar marktplein en brengt je tegelijk de leukste culturele weetjes bij.

De natuur in
luneburgTussen Celle en L├╝neburg vind je de L├╝neburger heide, een groot beschermd gebied van bos en heide. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, bestaat deze niet uit ├ę├ęn heidegebied, maar uit verschillende heidevelden verspreid over de regio. De belangrijkste zijn de L├╝neburger Heide in het noorden, bij L├╝neburg, en de S├╝dheide in het zuiden, bij Celle.

Harz-gebergte nabij Goslar
Van Goslar, aan de rand van de Harz, is het slechts 20 kilometer naar de hoogstehockzietsbank vakantieregio in het Harz-gebergte, de Oberharz. Omringd door prachtige bossen, zacht glooiende bergruggen en romantische valleien word je uitgenodigd om Goethe’s voetstappen te volgen op weg naar de Brocken of een rit te maken in de grootste mountainbike-arena van Noord-Duitsland. Geniet er van een heerlijke gourmettour en proef de hoogtepunten van de regionale keuken. Voor de meest romantische wandelroute van Nedersaksen moet je naar de Liebesbankweg. Het wandelpad, dat van Hahnenklee (een district van Goslar) de Bocksberg oploopt, is 7 km lang met aan weerszijden van het pad 25 romantische banken. Ga op zoek naar de ‘Hochzeitsbank’ waarop al verschillende koppels elkaar officieel het jawoord gaven?

Weserbergland Hills rondom Hamelen
Een wandeling door het Weserbergland lijkt wel een reis in de tijd. Je passeert er indrukwekkende gebouwen uit de Weserrenaissance en romantische vakwerkdorpjes met echte sprookjesfiguren genesteld tussen diepe bossen, weelderige weiden of avontuurlijke rotsachtige bergruggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s