Eerste echte training

Onlangs vertelde ik hier al dat ik twee vriendinnen bereid gevonden had om volgend jaar deel te nemen aan de Dodentocht en gisteren, op pinkstermaandag, zijn we voor het eerst samen gaan stappen.

Ons doel was om 15km te stappen aan een tempo van 5km/uur en dat is ons perfect gelukt. Als wandeling kozen we voor De Lus, in Liedekerke. Deze wandelroute maakt letterlijk een lus rond de gemeente Liedekerke en het traject loopt door de groene gordel die Liedekerke rijk is. Via RouteYou, waarop heel wat wandelingen te vinden zijn, drukte ik het plannetje af aangezien de wandeling niet bewegwijzerd is (volgens de website wel, maar daar hebben we niets van gezien).

lus.PNG

We vertrokken stipt om 10u bij een van de vriendinnen thuis, aangezien zij toevallig op de route woont en besloten dus niet op het “officiële” startpunt te vertrekken. Na ongeveer 1km liep het al fout: het plan liep door veldwegen die niet op Google Maps aangegeven staan en we moeten ergens het verkeerde pad gekozen hebben, want op een bepaald moment zaten we al een goed stuk in buurgemeente Roosdaal, wat niet de bedoeling was. We moesten dus op onze stappen terugkomen om niet te ver uit te wijken. Gelukkig was het uitzicht de moeite waard en ontdekten we ook enkele prachtige paden waar de kinderen zich op de fiets zeker thuis zouden voelen.

IMG_20190610_114401[1]

Eens terug op de juiste weg, ging het wel iets vlotter en ondertussen waren we ook al bijna halfweg. De weergoden waren ons alleszins goed gezind en de zon kwam er zelfs aan te pas. Heerlijk stapweer, dus. De weg langs de Dender (ook wel het jaagpad genoemd) is altijd al een van mijn favoriete plekjes geweest, het is er heerlijk rustig (zolang er geen wielertoeristen voorbij vliegen), je hebt het water, je hoort er eenden en vogels en ik vind het een prachtige omgeving.

All-focus

All-focusVolgens ons plan moesten we ook het bos van Liedekerke nog aandoen, maar dat lieten we links liggen, aangezien we al een omweg gemaakt hadden langs Roosdaal en anders teveel kilometers zouden maken (het bos van Liedekerke is nog zo’n ideale plek om de weg kwijt te raken). En dus gingen we langs rustige wegen terug naar ons startpunt. We hadden het best wel goed uitgerekend, want na 15 kilometers en 120 meters stonden we opnieuw bij de vriendin thuis en dat in 2u59min. Missie geslaagd, dus en een super eerste training!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s